Christoffer Sørensen

“Jeg hylder virkelig princippet om det nære og det lokale. Jeg kan godt lide tanken om, at man kan være stort set selvforsynende med alt, hvad man arbejder med i køkkenet. At råvarerne er friske og kan plukkes, høstes eller fanges uden for køkkendøren,”

siger 22-årige Christoffer Sørensen, som siden april 2012 har været at finde bag gryderne på Dragsholm Slot på Lammefjorden – en restaurant, som er en af bannerførerne for tanken om at spise lokalt året rundt.

Christoffer er en af Danmarks største unge kokketalenter lige nu og blev opdaget allerede i 2009, da han blev udvalgt til at være en af Morgendagens Stjerner. To år senere nåede han til semifinalen i kokkekonkurrencen “Børsens Kokketalent 2011″.

 Christoffer har siden læretiden på Alberto K været en del af kokkeforeningen NaCl. Det har givet ham mulighed for at præsentere sine retter for, og komme i dialog med mange gæster ad gangen. NaCl-arrangementerne kræver, at kokkene sætter ord på maden og deler deres tanker bag retterne med publikum.

 “Det er fedt at følge arbejdet helt til dørs og se folks reaktion på det, man har lavet til dem. Jeg elsker, når folk spørger til maden,”

siger Christoffer, som med årene er blevet en dygtig formidler, som meget gerne deler ud af sin ekspertise i forbindelse med kokkeskoler og workshops – gerne med fokus på urter og lokale råvarer, men i høj grad også med hans personlige yndling – desserter!

“Desserter står ofte lidt i skyggen, men det er måske fordi gode desserter ikke er helt nemme at lave. Faktisk er det ofte i dessertkøkkenet, at der ligger rigtig meget tid og teknik bag retterne”.

CV
Dragsholm Slot
Restaurant Brdr. Price
Lamparts**, Schweiz
Henne Kirkeby Kro
Alberto K, kokkeelev

Eksempler på løste opgaver:
Opskrifter til kogebogen “59 skarpe” fra Zwilling J.A. Henckels
Features i Mad & Venner

Vi er eksperter i gastronomisk kommunikation